Stations – Breda

Stations – Breda

Station Breda
Centraal naar moderne,
multifunctionele
OV terminal

Een van de belangrijkste knooppunten van Nederland wordt klaargestoomd voor de toekomst. Het nieuwe station Breda Centraal, ontworpen door Koen van Velsen architecten, combineert reizen, wonen, werken en winkelen. Royal HaskoningDHV is binnen de vof Brede AAA, het samenwerkingsverband met Movares, verantwoordelijk voor de engineering van het technisch ontwerp van de gebouwen en het parkeerdek, en voor het opstellen van een integraal bestek voor de gehele OV terminal.

 

Een OV-terminal van deze omvang vraagt om uitstekende voorzieningen, zoals voldoende capaciteit voor het grote aantal reizigers, voldoende sporen en perrons, een nieuw busperron, plaats voor ruim 6.000 fietsen, een parkeerdek voor ruim 700 auto’s en een goede verbinding tussen de noord- en zuidzijde.

 

Virtual Design & Construct
Door de toepassing van Virtual Design & Construct (VDC) is er een gedragen integraal ontwerp gerealiseerd dat voldoet aan de eisen. Mede dankzij de kennis van constructies, installaties, brandveiligheid en voetgangersstromen is er geld bespaard en kan het ontwerp gerealiseerd worden met minimale ingrepen in de reguliere processen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *