Stations – Megafietsenstalling

Stations – Megafietsenstalling

Utrecht CS

Mega-fietsenstalling Utrecht biedt plaats aan 12.500 fietsen

Royal HaskoningDHV ontwierp in samenwerking met Ector Hoogstad Architecten het nieuwe Stationsplein Oost in Utrecht. Het stationsplein verbindt de oude binnenstad, winkelcentrum Hoog Caterijne en het NS-station met elkaar. Onder het plein bevindt zich een fietsenstalling van maar liefst drie verdiepingen, die ruimte biedt aan 12.500 fietsen. Hoewel de nieuwe stationsomgeving pas in 2018 klaar is, won de bijzondere fietsenstalling nu al de Europese Sustainable Mobility Award.

 

Royal HaskoningDHV heeft het complete ontwerp geleverd van de betonnen draagconstructie en installaties in de stalling. Daarnaast hebben onze adviseurs geadviseerd over de meest efficiënte en veilige fietsroutes in en rond de stalling.

 

Parkeergarage Katwijk

Bijzondere ondergrondse parkeergarage voor Katwijk

Ondergronds gelegen tussen de dijk en de Boulevard van Katwijk ligt een 500 meter lange parkeergarage, met ruimte voor 663 auto’s. Royal HaskoningDHV verzorgde het architectonisch ontwerp en een uitgebreid Beeldkwaliteitsplan voor de gemeente Katwijk. Dit plan bevatte randvoorwaarden en gedetailleerde visualisaties van het gewenste eindresultaat. Ook is het UAV-GC contract voor de parkeergarage opgesteld. Voor automobilisten is het van essentieel belang om snel en eenvoudig de weg naar het strand en dorp te kunnen vinden. Daarom stond veiligheid, oriëntatie en duidelijke bewegwijzering centraal. Daarnaast is er in het ontwerp rekening gehouden met de omgeving en het ontwerp van de openbare ruimte. Gekozen is voor kleuren en materialen die aansluiten bij het duinlandschap en bij Katwijk aan Zee.

 

De Dijk-in-Duin constructie is een prachtige en veilige oplossing voor Katwijk. Met de ondergrondse parkeergage in de duinen is extra parkeerruimte en veiligheid gecreëerd, met behoud van ruimtelijke kwaliteit.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *