Stations – Intro

Stations – Intro

.

Meer dan 1,2 miljoen mensen reizen dagelijks via 410 treinstations over 6830 kilometer rails. Een grootschalig en fijnvertakt netwerk dat een cruciale rol speelt in onze mobiliteit. De stations vormen hierbij de knooppunten waar alles samenkomt in de dagelijkse dynamiek van aankomst, verblijf en vertrek. Komende jaren worden veel verouderde stations aangepast aan de moderne eisen en wensen van de 21e eeuw. Dit zijn complexe, risicovolle operaties die met de juiste, geïntegreerde aanpak het beste resultaat opleveren.

 
Het ideale station is een multifunctionele ruimte die een centrale positie vervult in de vervoersketen. Grote stromen reizigers, bezoekers en goederen worden hier feilloos verwerkt. Er bevinden zich tal van moderne faciliteiten die inspelen op sociale en commerciële kansen.

 
Bovendien sluit het station naadloos aan bij andere vormen van vervoer en omliggende woon-, werk- en winkelcentra. De complexiteit van dit ideaal zit vooral in het succesvol verenigen van al deze functies. Dat begint met het verenigen van de kennis en kunde van alle betrokken (bouw)partijen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *