Healthcare – St Jansdal en Gelre

Healthcare – St Jansdal en Gelre

St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal wil het beste ziekenhuis blijven

Voor het Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk staat kwaliteit en optimale dienstverlening hoog in het vaandel. Het ziekenhuis is in 2014 niet voor niets uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland. Naast up-to-date medische zorg, vindt het St. Jansdal het belangrijk dat haar vastgoed zich ontwikkelt en voldoet aan de nieuwste eisen van patiënten en zorgverleners. Enkele afdelingen moesten daarom worden gemoderniseerd.

 

Royal HaskoningDHV is betrokken bij het ontwerp van het nieuwe operatiecomplex, de nieuwe sterilisatieafdeling en aanpassingen op de afdeling radiologie. Dit varieert van installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid, tot advies over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), juridisch advies en risicomanagement. Royal HaskoningDHV analyseerde bijvoorbeeld de prestaties van alle installaties in de kliniek en helpt het ziekenhuis bij het definiëren van haar MVO-beleid. Voor het St Jansdal geldt: niet alleen de beste zijn, maar ook de beste blijven.

Gelre Ziekenhuis

Een flexibel nieuw gebouw voor het Gelre ziekenhuis

Flexibiliteit en vernieuwing; twee vurige wensen van het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Royal HaskoningDHV bereidde het ziekenhuis voor op de aanbesteding en ontwierp het nieuwe ziekenhuis in samenwerking met Wiegerinck Architecten. In een multidisciplinaire ontwerpstudio is het ziekenhuis actief betrokken bij dit ontwerpproces. Op deze manier werden constructieve eisen, installatietechnische oplossingen en de wensen van de gebruikers verenigd in één hypermodern gebouw.

 

Het ziekenhuis is opgebouwd uit twee herkenbare delen: een zogenaamde ‘hotfloor’ met alle medisch-technische functies én een flexibele eenheid met alle verblijfruimten, zoals kantoren, verpleegafdelingen en poliklinieken. Door deze flexibiliteit kunnen ruimtes makkelijk wisselen in functie en bij behoefte aan meer ruimte is uitbouw eenvoudig te realiseren. Het Gelre ademt zo letterlijk mee met de markt.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *