Healthcare – Aalborg

Healthcare – Aalborg

Super-ziekenhuis
in Aalborg in recordtempo ontworpen

Zes ‘super-ziekenhuizen’ voorzien van de meest moderne technologieën. De Deense overheid investeert hier de komende jaren flink in. Het grootste ziekenhuis komt in het noorden van Denemarken; the New Aalborg University Hospital.

 

Het consortium Indigo is verantwoordelijk voor het ontwerp van het universitaire ziekenhuis in Aalborg; een ontwerp dat zowel patiënten, bezoekers als gebruikers maximaal comfort biedt. In het ontwerp is bijvoorbeeld rekening gehouden met de scheiding van verschillende patiëntenstromen en de flexibele en compacte vormgeving maakt het mogelijk om te groeien.

 

Royal HaskoningDHV maakt onderdeel uit van het consortium en is verantwoordelijk voor het constructie- en installatieontwerp en het BIM datamanagement. Eisen van de klant kunnen met BIM eenvoudig worden gekoppeld aan het 3D ontwerp, dat op ieder gewenst moment beschikbaar is voor het ontwerpteam, de klant en andere stakeholders. Erg gunstig voor een snelle besluitvorming. Sterker nog, de tijd die nodig is voor ontwerpfase is hiermee met 20% teruggebracht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *