Corporate offices – ABN SaraLee

Corporate offices – ABN SaraLee

ABN-AMRO

ABN AMRO draagt bij aan een betere wereld

Met de slogan “een betere bank voor een betere wereld” heeft ABN AMRO de ambitie om de duurzaamheid van haar eigen vastgoedportefeuille sterk te verbeteren.

 

Royal HaskoningDHV heeft circa 400 bankkantoren beoordeeld door slim gebruik te maken van beschikbare informatie over het vastgoed. Op basis daarvan is elk gebouw voorzien van een energielabel en een indicatieve BREEAM In-Use score. Deze certificeringsmethodiek beoordeelt zowel het gebouw zelf als het beheer en gebruik ervan. Naast de focus op energie kijkt BREEAM ook naar thema’s als afval, gezondheid en biodiversiteit.

 

De scan resulteerde in een advies waarmee ABN AMRO Bank haar bedrijvenportefeuille kan verbeteren en duurzaamheidsambities kan waarmaken. Dit heeft geleid tot een voorstel en begroting van maatregelen om de duurzaamheid van de portefeuille te brengen naar Energielabel A en BREEAM Very Good. Het hoofdkantoor was in 2012 het eerste kantoor van ABN AMRO met een BREEAM In Use certificaat. Inmiddels hebben wij ook 50.000 m2 bankkantoren gecertificeerd.

Sara Lee

Sara Lee Vastgoed kiest voor ontzorging

Facility Management Nederland van Sara Lee heeft de regie over de investeringen en exploitatie (OPEX- en CAPEX-begrotingen) van het vastgoed in de handen van Royal HaskoningDHV gelegd.

 

Als contractmanager, managen onze professionals de projecten van voorbereiding tot oplevering. Ons permanente on-site team is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan ter plekke inspringen wanneer dit nodig is. Wij zorgen voor een kostenefficiënte instandhouding van het vastgoed, vanzelfsprekend zonder dat er op het gebied van regelgeving, veiligheid of milieuaspecten wordt ingeboet.

 

Sara Lee is op deze manier verzekerd van up-to-date kennis en capaciteit, zodat zij zich kunnen richten op de bedrijfsvoering van hun core business.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *